Bill Gates radi na projektu `super asistent` | Ekonomist

Bill Gates radi na projektu `super asistent`

Osnivač Microsofta Bill Gates izjavio je da radi na projektu super asistenta budućnosti (Personal Agent- PA).

“PA će sve pamtiti i pomagati pojedincu, podsjećati ga da se vrati i da pronađe određene stvari, usmjeravati ga na stvar na koju treba da obrati pažnju”, naveo je Gates.

“Ideja da morate da pronađete aplikacije i pokupite ih, i da vas svaka od njih pojedinačno obavještava o nečem novom, jednostavno nije efikasan model – lični asistent to rješava. On će djelovati kroz sve vaše uređaje”, dodao je.

Gates je otkrio da bi to mogao da bude multiplatformni proizvod. Nije, međutim, poznato više detalja, ni datum kada će biti lansiran taj super asistent.

On je rekao i da će tehnološki napredak još da se ubrzava, posebno zahvaljujući konvergenciji između informatike i robotike.

Kada je 2014. godine postao zadužen za upravljanje Majkrosoftom, novi izvršni direktor kompanije Satya Nadela zamolio je Gatesa da se vrati na posao kako bi radio na budućim projektima kao tehnološki savjetnik. Najbogatiji čovjek na svijetu tako ponovo trećinu svog vremena posvećuje Microsoftu.

 

Izvor: 021.rs
Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top