Bild studio na Global Entrepreneurship Kongresu (GEC)

Bild studio na Global Entrepreneurship Kongresu (GEC)

Adriana Čavor i Tarik Zaimović iz sektora za razvoj biznisa kompanije Bild studio prisustvovali su i učestvovali u radu Global Entrepreneurship Kongresa (GEC), koji se održavao u Milanu od 17. do 20. marta.

 

GEC se održava svake godine, počev od 2009, sa ciljem da poveže sve ključne ljude iz biznis zajednice, kao i vladine zvaničnike, univerzitetske profesore i novinare iz svih država svijeta, kako bi razmjenili biznis ideje i inovacije, kao i razmjenili iskustva i stekli poznanstva.

Osim prilike da predstave rad agencije i objasne sa kakvim se preprekama i izazovima suočavaju da bi postali jedna od najbrže rastućih kompanija u Crnoj Gori, sa preko 200 zadovoljnih klijenata i 1000+ završenih projekata, zadovoljstvo im je bilo tim veće što su imali prilike da čuju najuticajnije ljude iz biznis svijeta i njihove preporuke za razvoj i inovacije u biznis sektoru.

CEO kompanije IllyCafé Andrea Illy, upozorila je sve prisutne da zarada ne može i ne smije biti jedini cilj kompanije, već stvaranje i održivost lokalne i globalne zajednice. (IllyCafe kompanija je glavni sponzor kafe ovogodišnjeg EXPO, koji se održava u Milanu)
Glavna i odgovorna urednica Entrepreneur Magazine Amy Cospeer ohrabrila je sve prisutne iz biznis sektora da ne gubimo vrijeme na isticanju sopstvene važnosti i uticajnosti, već da kao cilj postavimo stvaranje novih vrijednosti kako u našim kompanijama, tako i u zajednici.

Svi govornici na kongresu su istakli važnost start up zajednica, pokretanje biznis inkubatora i tehnoloških parkova, kao i neophodnu podršku države u umanjenju biznis prepreka i povezivanju resursa za stvaranje većeg dobra.

Na ovogodišnjem kongresu odlučeno je i da će po prvi put jedna afrička država biti domaćin GE kongresa 2017.godine. Južnoafrička republika i Johanesburg će biti naši domaćini za dvije godine, a do sljedećeg susreta potrudićemo se da sopstvenim primjerom dokažemo da dobre biznis ideje ne poznaju granice.

Više informacija o ovom kongresu možete pronaći na zvaničnom sajtu http://www.gec.co/.

 

Izvor: bild-studio.com

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top