Bijela kuća razmatra nove sankcije Venecueli

SAD razmatraju nametanje novih sankcija Venezueli kako bi se povećao pritisak na vladu predsjednika Nicolasa Madura da se odrekne vlasti, izjavio je juče američki savjetnik za nacionalnu sigurnost Džon Bolton.

– Tražimo nove sankcije, nove mjere kako bismo stegnuli kontrolu nad Madurovim financijskim sredstvima, kako bismo njegovom režimu uskratili novac koji im je potreban da bi ostali na vlasti – rekao je Bolton za Fox Biznis Netvork.

Vašington vidi opozicionog čelnika Huana Gvaidakao legitimnog vođu Venecuele te je uveo sankcije za naftni sektor i najavio zamrzavanje imovine i zabranu putovanja visokim vladinim zvaničnicima.

Ranije u utorak glavni izaslanik Vašingtona za Venecuelu, Eliot Abrams, izjavio je kako je nametanje američkih sekundarnih sankcija protiv državljana ili entiteta izvan SAD-a vezanih za Madurovu vladu “očito mogućnost”, iako je rekao da nije donešena odluka o poduzimanju takvih koraka.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top