Bezos, Gejts i Zakerberg gube milijarde zbog tenzija između SAD i Sjeverne Koreje | Ekonomist

Bezos, Gejts i Zakerberg gube milijarde zbog tenzija između SAD i Sjeverne Koreje

Verbalni rat između Donalda Trampa i Sjeverne Koreje koštao je Džefa Bezosa, Bila Gejtsa i Marka Zakerberga čak 4,5 milijardi dolara jer su akcije pale usljed povećanja političke napetosti.

Bezos, Gejts i Zakerbeg su iskusili ogromne gubitke jer su investitori prodavali akcije i tražili sigurna utočišta, poput zlata. Najveći gubitnik među ovom trojkom je osnivač Amazona Džef Bezos koji je nedavno nakratko postao najbogatija osoba na svijetu. U samo nekoliko sati izgubio je dvije milijarde dolara.

Osnivač Fejsbuka Mark Zakerberg je siromašniji za 1,6 milijardi dolara, dok je Gejts izgubio 850 miliona dolara od vrijednosti svog udjela u Majkrosoftu. Američke kompanije koje se smatraju sigurnim za ulaganje preko noći su izgubile oko 30 milijardi dolara.

Akcije su počele padati nakon što je američki predsjednik Donald Tramp upozorio Sjevernu Koreju da će se suočiti s vatrom i bijesom kakav svijet nikada nije vidio ukoliko nastavi pretiti SAD.

Malo prije nego što se njujorški Vol strit otvorio u petak, Tramp je dodao da su SAD spremne da djeluju ukoliko se Sjeverna Koreja odluči na neki nesmotren potez. Trampova reakcija je uslijedila nakon što ga je Sjeverna Koreja optužila da Korejsko poluostrvo dovodi na rub nuklearnog rata. Oni su najavili objavu planova da ispale rakete na američku teritoriju Guam.

 

Izvor: SeeBiz

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top