Bez ponuda za imovinu Bjelasice Rade | Ekonomist

Bez ponuda za imovinu Bjelasice Rade

Na oglas za prodaju cjelokupne imovine bjelopoljske Bjelasice Rade, po ukupnoj početnoj cijeni od 1,72 miliona eura, nije stigla ni jedna ponuda. Stečajni upravnik Sreten Mrvaljević, kazao je na otvaranju ponuda u Privrednom sudu da sada slijedi standardna procedura i objavljivanje novog oglasa.

“Novi oglas će se objaviti kroz sedmicu ili desetak dana”, rekao je Mrvaljević agenciji Mina-business.

Prijave za učešće u javnom nadmetanju, trećem po redu, zainteresovani su mogli da šalju do ponedjeljka.

Na prodaju su bili ponuđeni objekat fabrike za flaširanje vode, površine 2,97 hiljada kvadrata, za 772,41 hiljadu eura, mašine, oprema i vozila za 576,25 hiljada, kao i cjevovod Lješnica – Fabrika, dužine oko sedam kilometara za 56,48 hiljada eura.

Zemljište u Lješnici površine 1,95 hiljada metara kvadratnih prodavalo se za 3,62 hiljade eura, zemljište u krugu fabrike za 165,8 hiljada EUR, kao i ono u krugu stare pekare za 140,92 hiljade eura.

Uslovi za prodaju imovine stečajnog dužnika stekli su se nakon donošenja rješenja Privrednog suda o proglašenju bankrotstva Bjelasice Rade od 8. septembra.

Stečaj u preduzeću pokrenut je u maju prošle godine na zahtjev radnika, koji više od godinu nijesu primili zarade.


 

Izvor: Rtcg

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top