Bez 3.000 EUR mesečno nema života

Bez 3.000 EUR mesečno nema života

Vrijednim radom i dobrim obrazovanjem nemoguće je biti finansijski nezavisan, tvrdi većina Austrijanaca u aktuelnoj studiji “Alianc” grupacije.

Većina njih smatra da je dobar život moguć tek sa 3.000 eura mjesečnih prihoda, prenose bečki mediji.

U prosjeku Austrijanci tokom života kroz rad zarade oko milion eura, a čak 90 odsto smatra da su njihova primanja niska ili prosječna. Oni vjeruju da put ka bogatstvu može da vodi samo preko nasledstva ili dobitka na lotu, pokazuje studija „Alianc“ grupacije.

Da bi mogli dobro da žive Austrijanci žele prihode u visini od 3.000 evra mjesečno, gotovo duplo od stvarnog prosječnog neto prihoda.

Glavni analitičar grupacije „Alianc“ Martin Brukner kaže da je “88 odsto Austrijanaca mišljenja da novac vlada svijetom i svaki drugi je uvjeren da nema dovoljno novca da može bezbrižno da živi“.

Anketa pokazuje da mnogi strahuju da je teškim radom gotovo nemoguće postati finansijski nezavisan i priuštiti sebi sve.

Samo devet odsto zaposlenih definiše svoje aktuelno primanje visoko, a gotovo niko nije rekao da su jako visoki prihodi koje ostvaruju.

Uzor na putu do bogatstva Austrijancima je Didi Matešić, vlasnik „Red Bula“, a tek potom zatim slede Bil Gejts, Frenk Stronah, Voren Bafet, prenose agencije.

Izvor:Capital.ba

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top