BESPLATNO knjigovodstvo ženama koje počinju svoj biznis | Ekonomist

BESPLATNO knjigovodstvo ženama koje počinju svoj biznis

Edita Dautović i Vanja Rajčić: Sporazum će omogućiti besplatno knjigovodstvo ženskim start ap-ovima

Biro za ekonomsku saradnju i podršku biznis zajednici Glavnog grada i Udruženje preduzetnica Crne Gore potpisali su danas memorandum  o sradnji koji ima za cilj da podstakne žensko preduzetnišvo u glavnom gradu i – ne samo retorički.

Sporazum o sradnji potpisali su prvi čovjek Biroa za ekonomsku saradnju Glavnog grada Vanja Rajčić i predsjednica Udruženja preduzetnica Edita Dautović.

Udruženje preduzetnica, odnosno Dautović će u svojoj knjigovodstvenoj agenciji “Milenium” svim novoosnovanim preduzećima čiji su osnivači žene obezbijediti besplatne knjigovodstvene usluge za cijelu prvu godinu poslovanja.

– Biro za preduzetništvo je, u želji da podrži i promoviše žensko preduzetništvo u Podgorici, formalizovao  saradnju sa Udruženjem preduzetnica Crne Gore sa kojim je danas potpisan i Sporazum o saradnji. Ovim sporazumom, koji će trajati dvije godine, Glavni grad će, posredstvom Udruženja preduzetnica, svim preduzećima čiji osnivači budu žene obezbijediti besplatne računovodstvene usluge u prvoj godini poslovanja, saopšteno je iz Biroa za preduzetništvo.

 

– Zadovoljni smo što smo i formalno potpisali ovaj Sporazum o sradnji i što ćemo i djelom pružiti podršku ženama koje počinju da se bave biznisom. Kada počinjete, svaki trošak je veliki, pa i knjigovodstveni i nadamo se da će ovo biti impuls ženama koje imaju dobru biznis ideju da krenu u realizaciju. Biro za preduze

tništvo Glavnog grada pomaže novim preduzetnicima da svoje ideje uobliče i konkretizuju, a nadamo se da će besplatno knjigovodstvo ohrabriti žene da krenu u biznis, kaže Dautović.

Biro za preduzetništvo Glavnog grada  i Udruženje preduzetnica već imali uspješnu saradnju u realizaciji dvije preduzetničke radionice, zbog čega su odlučili da upravo potpisivanjem sporazuma formalizuju realizaciju budućih zajedničkih aktivnosti.

– Cilj saradnje nije samo unapređenje položaja žena preduzetnica i njihova aktivnija uloga u podsticanju preduzetništva, već da se zajedničkim aktivnostima doprinese kvalitetnijem razvoju društva. Udruženje preduzetnica na ovaj način jaca dijalog sa lokalnom upravom Glavnog grada i Biroom za ekonomsku saradnju i podršku biznis zajednici, kaže Dautović i podsjeća da ovo Udruženje već ima uspješnu saradnju sa lokalnim zajednicama u Budvi, Tivtu, Kolašinu, Bijelom Polju, Pljevljima…

 

edita

 

 

 

Izvor: volimpodgoricu.me

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top