Berni Sanders najavio kandidaturu za Bijelu kuću

Američki senator Berni Sanders snimio je video u kom najavljuje da će se kandidovati za naredne predsjedničke izbore 2020., prenio je Politiko. Datum emitovanja video klipa još nije utvrđen, javlja taj sajt i dodaju da se Sanders sastao s ljudima koji bi mogli da vode njegovu predizbornu kampanju.

Sanders (77) bio je kandidat stranački demokrata na prethodnim izborima, ali ga je pobijedila Hilari Klinton koja je postala tada zvaničan kandidat Demokratske stranke protiv republikanca Donalda Trampa.

Senator iz Vermonta koji se predstavlja kao socijalistički demokrata tokom prethodne kampanje se zalagao za besplatno fakultetsko obrazovanje i zdravstveno osiguranje za sve građane.

Bio je član Predstavničkog doma Kongresa od 1990. do 2006. prije nego što je postao član Senata, gornjeg doma Kongresa. Sanders, koji je nezavisni senator, popularan je kod demokrata, ali se pojedini članovi stranke pitaju da li bi on bio najbolji kandidat, prvenstveno zbog godina.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top