Benzin jeftiniji do pet centi | Ekonomist

Benzin jeftiniji do pet centi

Benzin u Crnoj Gori od ponoći je jeftiniji tri, odnosno pet centi, dok se cijene ostalih vrsta goriva neće mijenjati, saopšteno je agenciji Mina-business iz Ministarstva ekonomije.

Litar euraodizela će u naredne dvije sedmice koštati 1,07 eura, lož ulja za veleprodaju 1,04 eura, a za grijanje 76 centi.

Posljednje promjene cijena goriva bile su 13. juna, kada su sve vrste goriva u Crnoj Gori, izuzev euraosupera 98, pojeftinile dva do četiri centa.

Maksimalne maloprodajne cijene goriva u Crnoj Gori usklađuju se svakog drugog ponedjeljka u zavisnosti od promjene cijena naftnih derivata na međunarodnom tržištu (Mediterranean Platt's Ground) i valutnog odnosa euraa i američkog dolara.

Iz Ministarstva su saopštili da će se, saglasno Uredbi o načinu obrazovanja maksimalnih maloprodajnih cijena naftnih derivata, naredni obračun obaviti 10. jula, a eventualno izmijenjene vrijednosti naftnih derivata važiće od 11. jula.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top