Bentli seli proizvodnju iz Velike Britanije | Ekonomist

Bentli seli proizvodnju iz Velike Britanije

Šef marke Bentli, Volfgang Dirhajmer (Wolfgang Dürheimer), izjavio je da bi ta auto-kompanija mogla da preseli proizvodnju iz Velike Britanije nakon Bregzita, ako to bude neophodno.

Bentli (Bentley), jedan od simbola britanske automobilske industrije, koji je trenutno u vlasništvu grupe Folksvagen (Volkswagen), već dugo izrađuje svoje modele u pogonu Kru u Engleskoj, ali bi ta tradicija uskoro mogla biti prekinuta.

Dirhajmer je za Rojters kazao da je Bentli nakon odluke Britanaca o napuštanju Evropske unije obavio važne razgovore s vlastima o ostanku kompanije na domaćem tlu.

„Pred nama je 9-12 mjeseci tokom kojih ćemo vidjeti kako se stvari na tom planu odvijaju i zatim ćemo donijeti ključne odluke za kompaniju jer moramo misliti o razvoju budućih modela“, objašnjava Dirhajmer.

„Time smo kupili malo vremena, kao i britanske vlasti, ali posle toga ćemo morati da razjasnimo situaciju u vezi sa budućom proizvodnjom.“

Bentli, kao i mnogi drugi proizvođači automobila čiji su pogoni u Velikoj Britaniji, zabrinut je zbog mogućih trgovinskih barijera koje bi mogle da se uspostave prema toj zemlji nakon Bregzita. Zbog toga u kompaniji razmatraju da proizvodnju po potrebi premjeste s ostrva u negu drugu državu.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top