BenQ predstavio PD2710QC profesionalni monitor | Ekonomist

BenQ predstavio PD2710QC profesionalni monitor

Monitori kreirani za profesionalce nisu nikakva novina na tržištu, štaviše dosta su popularniji od standardnih monitora koji se koriste u svakodnevnoj upotrebi.

Jedan od trenutno najboljih monitora dizajniranih za grafičare, građevince, arhitekte, fotografe, video montažere i CAD majstore, za koji se sa punim pravom može reći da je profi, dolazi iz kompanije BenQ i nosi oznaku PD2710QC. Riječ je o monitoru koji je priča za sebe i koji nudi mnogo po krajnje razumnoj cijeni. Svi testovi su na njegovoj strani, kao i činjenica da na tržištu teško ko može da mu konkuriše.

BenQ je ovim monitorom u vizuelnom pogledu otišao daleko ispred svih svojih rješenja. Jednostavne linije svakako dominiraju PD2710QC monitorom, međutim ono što ga čini drugačijim jeste posebno dizajnirano postolje koje je neka vrsta doka i koje se napaja iz posebnog izvora. S druge strane kvalitet izrade je apsolutno iznad prosjeka, čak je toliko iznad rješenja iz najviše klase da se to odmah osjeti po otvaranju monitora i postavljanju na radni sto.

Proizvođač je svakom detalju posvetio maksimalnu pažnju pri izradi, a ponajviše finišu koji je jedinstven za klasu u kojoj se nalazi ovaj monitor. Dobra stvar kod PD2710QC monitora jeste ta da mu je postolje podesivo po visini, ali i po tome što ima fin nagib kojim korisnik može sebi da lijepo pozicionira displej. Tu je i Auto Pivot funkcija kojom se ekran može lako zarotirati i koja generalno omogućava lako pozicioniranje monitora iz Landscape u Portrait položaj.

A sada da vidimo hardverske specifikacije PD2710QC monitora.

Kao što je već napomenuto monitor je baziran na IPS panelu posljednje generacije kome je operativna rezolucija 2560×1440 piksela. Riječ je o panelu koji se pokazao najboljim za rad u grafičkim, CAD, foto i video editing programima, ali i generalno radu sa multimedijom.

Istina, odziv tečnih kristala (5ms(GtG), 14ms) na ovom monitoru nije previše reprezentativan, ali svi IPS paneli generalno imaju taj problem/nedostatak koji se nekako anulira kroz savršenu sliku i besprekornu reprodukciju boja.

Uglovi vidljivosti kod ovog monitora postavljeni su na 178/178‎ stepeni, dok je nativni (prirodni) kontrast 1000:1, a dinamički 20M:1. Povezivost mu je još jedna od jačih strana, pogotovo ako se uzme u obzir da PD2710QC monitor posjeduje USB-C konektor preko koga se može povezati sa novim MacBook Pro računarima i profi notebook-ovima u cilju strimovanja slike najvišeg kvaliteta.

Sa preporučenom maloprodajnom cijenom od oko 900 eura PD2710QC u ovom momentu predstavlja najbolju moguću investiciju u jedan vrhunski IPS monitor. On je savršeno oruđe za svakog grafičara, CAD majstora, dizajnera, arhitektu i video montažera.

Fotografi na njemu mogu da uživaju u besprekorno vjerno reprodukovanim bojama, odličnoj detaljnosti i sjajnoj vidljivosti iz svakog ugla, njihove slike su na ovom displeju prave, bez potrebe za uljepšavanjem i dotjerivanjem.

Altona i svi priznati grafički testovi su ovom monitoru dali visoke skorove čime su ga jasno preporučili svima kojima je slika ultimativno važna u poslu i gdje je svaki detalj bitan! Zaključak je jasan, ovo je top profi monitor po realno veoma korektnoj cijeni!

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top