Belgijski mini elektroautomobil | Ekonomist

Belgijski mini elektroautomobil

U ekspanziji tržišta električnih automobila, u kojoj i manji proizvođači uspijevaju da predstave svoje modele, iz Belgije stiže “E-car 333”, trotočkaš koji bi u prodaji mogao da se pojavi naredne godine, ali sa cijenom koja “prkosi” njegovoj namjeni i veličini.
FOTO: Belgijski mini elektroautomobil, ali cena...
“E-Car 333” je električni trotočkaš sa maksimalnim dometom od 300km i brzinom od 130km/h. Ovaj neobični automobil, koji tek treba da bude odobren za proizvodnju će koštati od 18.000 do 39.000 evra zavisno od različitih paketa i opreme.

Električni trotočaš će biti dostupan u više verzija, kargo, bagi, roudster, kupe, pik-ap, a moći će da preveze maksimalno četiri odrasle osobe.

Za punjenje baterija će biti potrebno samo sat vremena, a kreativni trio koji čine Xavier Van der Stappen, Michael Verleyen i Eric Plumacker, nada se da će godišnja prodaja ovog gradskog mališana iznositi između 150 i 200 jedinica.

 

Izvor: Blic
Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top