Belgija tuži Rajaner zbog otkazivanja letova | Ekonomist

Belgija tuži Rajaner zbog otkazivanja letova

Belgija je pokrenula tužbu protiv niskobudžetne aviokompanije Rajaner (Ryanair), ocjenjujući kao „neprihvatljivo“ najavljeno ukidanje letova koje će pogoditi Belgijance.

To je objelodanio belgijski vicepremijer Kris Peters.

Tužba zbog „nelojalne komercijalne prakse“ podnijeta je trgovinskom sudu u Briselu i, ako bude usvojena, „dozvoliće određivanje penala kompaniji ako nastavi trenutnu praksu“, navodi se u Petersovom saopštenju.

„Otkazivanja letova Rajanera na tom nivou nisu prihvatljiva. Nadležne službe će provjeriti da li je Rajaner poštovao sve svoje obaveze. Ovde postoji manjak profesionalizma kog ne bi trebalo da bude u kompanijama koje žele to da budu“, napisao je Peters.

U slučaju usvajanja tužbe, Rajaner bi se mogao suočiti s kaznama, ali Peters navodi da „se nada da do toga neće doći i da će Rajaner poštovati pravila“.

Ta irska kompanija je prošle nedjelje najavila otkazivanje 18.000 letova od novembra do marta zbog greške u obračunu godišnjih odmora pilota.


 

Izvor: Beta

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top