Beč izdvaja milion evra za socijalno preduzetništvo

Privredna agencija Beča raspisala je konkurs pod nazivom „Socijalno preduzetništvo” kojim finansijski želi da podrži preduzeća iz sektora kreativne industrije a koji nude održiva rešenja za socijalne, ekološke i društvene probleme.

Za najbolje projekte obezbijeđeno je i do 200.000 evra. „Ovim konkursom želimo da pokažemo da socijalno i održivo preduzetništvo ne protivriječi ekonomskom uspjehu. Investiranje u bolju društvenu budućnost može jednom gradu i njegovoj privredi donijeti samo dobro,” uvjerena je članica gradskog vijeća za privredu u Beču, Renate Brauner. Za ovaj projekat na raspolaganju je ukupno million evra.

Trend ka socijalnoj i ekološkoj održivosti u preduzetništvu sve je primjetniji u Beču. Tako je na primjer napravljen inovativni tablet za slijepe i slabovide, ali i automat za peciva koji kupcima omogućava da kupe pecivo i nakon što se pekara zatvori.

Preduzeća čije su ideje u skladu sa kreativnošću i socijalnim preduzetništvom, mogu se prijaviti do 15. septembra za program „creative_focus” na sajt Privredne agencije u Beču.

Izvor poslovnojutro

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top