Beč idealno mjesto za internet zavisnike

U Beču postoji više od 400 lokacija na kojima građani, kao i turisti imaju besplatan pristup internetu.

Lokacije obuhvataju turistički posjećena mesta i mjesta velikih dešavanja u austrijskoj prestonici. Ko želi da provjeri svoju poštu u Veringer parku ili da surfuje internetom na željezničkoj stanici, može to učiniti preko „wien.at Public WLAN“.

Beč je 2015. godine odlučio da izgradi mrežu sa javnim internetom na 400 lokacija na teritoriji grada, a taj cilj je sada ostvaren. Magistratsko odjeljenje grada Beča, koje je zaduženo za javno osvetljenje, vodi računa i o priključcima za besplatan internet, koji su montirani na rasvjetu i semafore. Na taj način se koristi već postojeći sistem prenosa podataka, što predstavlja veliku uštedu troškova.

Po pristupu internetu, automatski se otvara stranica sa korisnim informacijama kao što su plan grada ili gastronomska ponuda u blizini lokacije gdje se nalazite. Podaci pokazuju da Bečlije i turisti podjednako koriste mogućnost koju im grad nudi. Spisak lokacija sa besplatnim internetom možete naći na linku.

Želimo vam ugodan put u Beč uz saznanje da internet možete naći skoro na svakom mjestu 🙂

 

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top