BBC poboljšava svoj program pomoću vještačke inteligencije | Ekonomist

BBC poboljšava svoj program pomoću vještačke inteligencije

Britanska nacionalna TV kuća BBC objavila je detalje novog projekta kojim će nastojati da poboljša svoj televizijski program.

Putem ove inicijative naglasak će biti stavljen na vještačku inteligenciju pomoću koje će se nastojati dobiti odgovori na pitanja kako poboljšati trenutačni televizijski program.

BBC-jev sektor za istraživanje i razvoj tom je prilikom sklopio partnerstvo sa stručnjacima s osam britanskih univerziteta u sklopu inicijative nazvane Data Science Research Partnership, čiji krajnji cilj neće biti samo poboljšanje BBC-jevog programa već i uvođenje mašinskog učenja u TV industriju, kao i saradnja s ostalim TV kućama u Evropi na implementaciji i unaprjeđenju te tehnologije.

Podaci o navikama BBC-jevih gledalaca prikupljaće se potpuno anonimno te će se putem naprednih algoritama i analize usredsrediti na pitanja kao što su programski sadržaj koji najviše zanima BBC-jevu publiku, uspješnost BBC programskog sadržaja, stvaranje ličnijeg i prilagođenijeg televizijskog programa te stvaranje novog uspješnog sadržaja (na bazi analize sadašnjih i predviđanja budućih preferencija gledalaca).

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top