BBC: Pet mitova o direktorima | Ekonomist

BBC: Pet mitova o direktorima

Novinar BBC-ja Brajan Borzikovski u nedavnom članku iznosi osobine koje odlikuju kvalitetnog direktora uspješnog preduzeća i ruši mitove o tome kakav uspješan direktor treba da bude.
Endru Silvernejl odrastao je u malom gradu u američkoj državi Mejn, a jedini veći poslodavac u njegovoj okolini bila je lokalna fabrika papira.

U početku nije razmišljao o preduzetništvu, već je htio da postane doktor. Tokom studija zainteresovao se za poslovanje nakon što je pomagao lokalnom preduzetniku u porodičnoj građevinskoj firmi. Taj direktor ga je inspirisao jer su ga pokretale sopstvene vrijednosti i htio je da podigne svoj kvalitet života.
Kasnije je radio i u finansijskom preduzeću, gdje su mu savjetovali da jednog dana pokrene svoj posao, ali to nije htio da uradi, jer je u to vrijeme veliki broj direktora imao autokratski način vođstva, što se njemu nije sviđalo.
Ipak, vremenom je shvatio da su ideje o tome kakav uspješan direktor treba da bude dobrim dijelom pogrešne. On je danas izvršni direktor korporacije IDEX koja vrijedi 8,6 milijardi dolara. Kaže da za kvalitetno vođstvo nije bitno da li ste introvert ili ekstrovert, pa čak ni to da li imate harizmu, već da je ključ u tome kako postupate sa radnicima, koja je svrha vašeg rada i skromnost.
Firma ghSMART, koje se bavi savjetovanjem u menadžmentu, sprovela je 10-godišnju studiju o tome šta čini kvalitetnog direktora. U studiji su učestvovale hiljade direktora, a otkrivene su brojne zablude oko stvarnih kvaliteta potrebnih za taj položaj.
Mit 1: Direktor mora biti harizmatičan
Ispalo je da je harizma precijenjena. Introverti su na tim položajima ostvarivali čak i nešto bolje dugoročne rezultate od ekstroverata, iako se ekstroverti možda u početku djelovali da imaju više samopouzdanja i da su pristupačniji.
Mit 2: Direktor ne smije priznati kada griješi
Nekima je priznavanje greške znak slabosti, a drugi se brinu kako će reagovati dioničari ili članovi uprave. Međutim, neuspjeh je zapravo ključ uspjeha jer se ozbiljne greške mogu analizirati i na njima se može naučiti lekcija za buduće poteze. Oni direktori koji su tako postupili, kasnije su radili najbolje.
Mit 3: Direktor mora imati iskustva u određenom sektoru
Ne mora, jer ljudi spolja često umiju da donesu novu perspektivu, nove vještine i nove ideje za firmu, a vještine bitne za određeni sektor mogu se naučiti.
Mit 4: Direktor mora biti diktator
Autokratsko vođstvo zapravo šteti poslovanju. Uspješni direktori jesu odlučni, ali oni ne donose te odluke samostalno, nego u dogovoru i na temelju odnosa sa radnicima, dioničarima i upravom.
Najbolje je pronaći zlatnu sredinu, kako bi svi djelovi firme mogli da funkcionišu.
Mit 5: Direktor mora biti vrhunski obrazovan
Iako je diploma plus, ona nije najbitnija. Važnije su intelektualna snaga i snalažljivost.
Silvernejl, koji je izvrstan direktor, tvrdi da se donošenje izvršnih odluka temelji na tri stvari: poboljšanju kvaliteta života zainteresovanim stranama (dioničarima, radnicima i zajednici), dubinskom razumijevanju posla i fokusiranosti na ljude, navodi se u članku.
Izvor: Index.hr
Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top