Barclaycard, Visa i Tappy: Platna tehnologija bPay u satovima i nakitu | Ekonomist

Barclaycard, Visa i Tappy: Platna tehnologija bPay u satovima i nakitu

Kompanija Barclaycard ugovorila je dva nova partnerstva kako bi prenosive uređaje za tehnologiju plaćanja – bPay, implementirala u satove i nakit. Ova platna inovacija biće, za početak, dostupna u maloprodajnim objektima širom Velike Britanije.

Novi dogovori prate portfolio bPay proizvoda – narukvice, privjesci, naljepnice i zakačke – i obogaćuje postojeća partnerstva koja je bPay tehnologiji omogućila kompanija Visa.

Prvo partnerstvo uspostavljeno je sa DCK Group – vodećim prodavcem nakita, koji sarađuje sa više od 15 prodavaca u 33 zemlje i koji će bPay beskontaktnu tehnologiju plaćanja uključiti u nove linije nakita. DCK je potpisnik ugovora sa nekim od vodećih modnih, maloprodajnih objekata. Partnerstvo će doprineti predstavljanju platne tehnologije u aktuelne trendove industrije nakita.

Drugo partnerstvo uspostavljeno  je sa Tappy Technologies Limiter – pionirom u oblasti platne tehnologije, koji tradicionalne satove pretvara u prenosive beskontaktne platne uređaje. Dogovorom sa različitim modnim brendovima, Tappy će pomoću satova obezbjediti brže, lakše i sigurnije beskontaktno plaćanje u Velikoj Britaniji.

Novi prenosivi uređaji biće izloženi na štandu kompanije Visa na Sjvetskom sajmu mobilnih tehnologija u Barseloni u hali 4, na štandu 4b20.

Specifikacija proizvoda sa beskontaktnom tehnologijom i maloprodajne cijene biće naknadno objavljene.

Prateći uspjeh prve beskontaktne kartice u Velikoj Britaniji, One Pulse 2007. godine, Barclaycard i Visa su zajedničkim radom proširile dostupnost inovatnivnih tehnologija plaćanja u prenosive uređaje. Razvoj inovacija omogućio je kreiranje bPay uređaja koji je prvi put predstavljen 2015. godine.  Od tada je putem ovih uređaja obavljen 1,1 milion transakcija i potrošnja od 6,6 miliona.

Realizaciju ovog inovativnog poduhvata prokomentarisali su najviši predstavnici udruženih kompanija.

Tami Hargreaves, komercijalni direktor sektora Digital Consumer Payments  Barclaycard:

“bPay dizajniran je na zahtjev korisnika za brže, lakše i sigurnije načine plaćanja. Zahvaljujući  velikom rastu broja beskontaktnih plaćanja, korisnici traže još sigurnije načine za obavljanje transakcija, a ova partnerstva pokazuju kako svijet mode i tehnologije može da ponudi korisnicima brže, lakše i sigurnije načine za obavljanje plaćanja ispod 30 funti.”

Kevin Jenkins, regionalni menadžer kompanije Visa za tržište Velike Britanije i Irske:

“Najava novih partnerstava je još jedan primer kako Barclaycard i Visa zajedničkom saradnjom, višegodinjim investiranjem i inovacijama ulažu u tehnologiju i insfrastukturu plaćanja. Radujemo se daljem razvoju prenosivih uređaja. Ove inovacije će korisnicima  omogućiti brže, lakše i sigurnije načine plaćanja, koji prati njihov životni stil.”

Wayne Leung, osnivač i izvršni direktor kompanije Tappy:

“Čast je što je Tappy prepoznata kao ‘partner za tehnologiju beskontaktnog plaćanja’ u kompanijama Visa i Barclaycard u ovom strateškom partnerstvu. Uz podršku svjetske potrošačke mreže i pod uticajem brendova Visa i Barclaycard, rješenja kompanije Tappy promjeniće pogled na tradicionalnu industriju satova i nakita. Softver otvorenog koda sada će biti dostupan svim brendovima.”

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top