Bar privlačan za turske investitore | Ekonomist

Bar privlačan za turske investitore

Bar je izuzetno bitan i privlačan turske investitore, što zbog istorijskih i ekonomskih, što zbog dobrog geografskog položaja, saopšteno je na sastanku gradonačelnika opštine Bar Dušana Raičevića i ambasadorske Turske Songul Ozan.

Raičević je istakao da je Bar razvojno najpotentnija na crnogorskom primorju.

– Naš grad po svom multietničkom skladu i suživotu građana različitih vjera je dobar primjer u čitavom regionu, na šta smo veoma posnosni. Takođe, Bar je prepoznat po bogatom kulturno-istorijskom nasleđu koje nastojimo da revitalizujemo, kao i po značajnim turističkim, privrednim i saobraćajnim potencijalima – rekao je Raičević.

Čelni čovijek opštine Bar je istakao i značaj podrške turske Agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju -TIKA, koja je u saradnji sa Ambasadom Turske realizovala niz projekata u različitim oblastima u Baru.

– Želimo da nastavimo dobru saradnju sa Turskom i da pošaljemo jasnu poruku da su naša vrata otvorena za sve investitore iz Turske. Očekujemo podršku za naredne projekte koje planiramo a naročito sam siguran da ćete nam pružiti podršku da Starom Baru dragulju naše Opštine kroz restauraciju i rekonstrukciju kulturno istorijskih spomenika podarimo novi život – zaključio je Raičević.

Ambasadorka Turske je dodala da njena zemlja prepoznaje Crnu Goru kao primjer ubrzanog napretka i evroatlanskih integracija.

– Ambasada pruža bezuslovnu podršku projektima između Crne Gore i Turske u pravcu prosperiteta. Zadovoljstvo mi je da je Vaš grad primjer multietničkog sklada,  Želim da dodatno unaprijedimo saradnju te iz tog razloga ostajemo u potpunosti otvoreni za podršku svim vašim programima i projektima – poručila je Ozan.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top