Bankrotirani Meks preuzeli Turci | Ekonomist

Bankrotirani Meks preuzeli Turci

Brisel — Turski holding “Eroglu” preuzeo je vlasništvo nad bankrotiranim holandskim lancem odjeće Meks, s ciljem da u tom sektoru unaprijedi sopstvenu aktivnost.

Iznos transakcije još nije saopšten, a vlasnik turskog holdinga, Nuretin Eroglu, ocijenio je da postoje brojne mogućnosti razvoja za Meks, prenosi belgijski list Libr.

“Meks raspolaže sa oko 500 prodavnica u 56 zemalja širom svijeta, s godišnjim prihodima od oko 1,2 milijarde eura. Nadamo se da će naše ime u tom segmentu značiti ubuduće mnogo više zahvaljujući ovoj akviziciji”, izjavio je Eroglu.

Eroglu Holding ima više od 600 prodavnica u 38 zemalja, uključujući Rusiju, Ukrajinu i Njemačku. Kompanija najavljuje da planira otvaranje 100 novih prodavnica Meksa u Turskoj u narednih pet godina.

Holandski lanac trgovinskih radnji odjeće Meks proglasio je bankrotstvo pred trgovinskim sudom u Amsterdamu početkom decembra.

 

Izvor: B92
Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top