Banke koje zapošljavaju najviše milionera

Banke koje zapošljavaju najviše milionera

Francuske banke BNP Paribas, Natixis i Societe Generale zapošljavaju zajedno 277 milionera, a najviše milionera u Evropi zaposleno je kod njemačke Deutsche Bank, pokazuje istraživanje francuskog lista Eco, na osnovu podataka koje su objavile evropske banke.

Ove tri francuske banke zasad su jedine objelodanile podatke o broju zaposlenih čija je zarada u 2014. bila veća od miliona eura, a što je Brisel prvi put ove godine zatražio, prenosi francuski list Figaro.

U 2012, prema podacima Evropske bankarske agencije, u svim francuskim bankama bilo je ukupno 177 milionera, a u prethodnoj godini 162.

Najveća francuska investicion banka BNP Paribas u najnovijem izveštaju koji se odnosi na 2014. prijavila je najveći broj milionera, odnosno, 149, a skoro svaki treći od njih, nastanjen je u Londonu.

Ostali su građani Francuske (33), Azije (30) i SAD (29). Istovremeno, ova banka je jedina francuska banka koja je isplatila čak tri godišnje plate veće od 3,5 miliona eura.

Societe banka broji 109, a Natixis 19 milionera. Međutim, prosječna godišnja bruto zarada u Societe banci veća je od one u BNP Paribasu, i u 2014. iznosila je 54.846 eura, prema 52.018 eura.

Izvor: Blic

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top