Ažurirana lista najvećih poreskih dužnika | Ekonomist

Ažurirana lista najvećih poreskih dužnika

U Crnoj Gori je ažurirana lista najvećih poreskih dužnika. Pljevaljska kompanija Vektra Jakić nalazi se na vrhu liste 200 poreskih obveznika sa najvećim iznosom poreskog duga po osnovu neplaćenog poreza na dodatu vrijednost, poreza na dobit, poreza na promet nepokretnosti i koncesija. Ovo preduzeće duguje preko sedam miliona eura poreza, na drugom mjestu je Vektra Montenegro koja duguje preko četiri miliona.

Na drugoj listi imena 100 najvećih poreskih dužnika po osnovu neplaćenih poreza i doprinosa iz i na lična primanja na prvom mjestu se nalazi nacionalni avioprevoznik Montenegro airlines sa 19 miliona eura duga, slijedi Rudnik Uglja sa više od šest miliona i Željeznički prevoz Crne Gore sa preko 4 miliona duga.

– Treba naglasiti da su, u cilju transparentnog izvještavanja javnosti o stanju poreskog duga i najvećim poreskim dužnicima, uprkos činjenici da se poreskim obveznicima kojima je odobren reprogram rok dospijeća poreskih obaveza pomjera u zavisnosti od broja rata, odnosno vremenskog perioda, u kojem će se obaveze prema donijetim rješenjima izmirivati, imena istih obuhvaćena Crnom listom – navode iz Poreske uprave.

_________________________________________________________________________________________

Izvor: Cdm

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top