Azmont radi na planu pozicioniranja banke | Ekonomist

Azmont radi na planu pozicioniranja banke

Azmont Investments intenzivno radi na strategiji i planu pozicioniranja Azmont banke na crnogorskom bankarskom tržištu, koje ima potencijal i razvojne mogućnosti, saopštio je zamjenik izvršnog direktora kompanije, Rashad Rasullu.

 “Kao investitor koji može da koristi veliko iskustvo svojih osnivača i akcionara u finansijskom sektoru, vidjeli smo potencijal i razvojne mogućnosti bankarskog sektora u Crnoj Gori, uprkos jakoj konkurenciji.  To je bio i osnov naše odluke da uđemo u bankarski sektor”, rekao je Rasullu agenciji Mina-business.

On je dodao da će banka, onog trenutka kada počne s radom, dati sve od sebe da na najbolji način doprinese tom sektoru.

Rasullu je podsjetio da je banka krajem prošle (2015) godine aplicirala za licencu i da se sada čekaju zvanične procedure.

“Još je rano govoriti o konkretnim ponudama i onome što ćemo, kao banka, donijeti Crnoj Gori. Najprije je potrebno da dobijemo zvaničnu potvrdu i dozvolu Centralne banke (CBCG)”, kazao je Rasullu.

On je saopštio da je Azmont Investments zadovoljan dinamikom realizacije planiranih projekata u Crnoj Gori, ali i da očekivanja rastu kako se približava prvo otvaranje u 2017. godini.

Rasullu je naveo da je Azmont Investments od 2013. godine u projekat Portonovi ukupno investirao oko 150,45 miliona EUR, tri puta više nego što je planirano. On je podsjetio da planirana investicija za period od četiri godine, odnosno do kraja ove (2016), iznosi 52 miliona EUR, a za osam godina, odnosno do 2020. godine 258 miliona EUR.

“Kada govorimo o građevinskim radovima, betonska konstrukcija za prve četiri zgrade u dijelu Lower Village završena je u prošloj (2015) godini. Radovi na marini su započeti i osam odsto šipovanja je završeno. Generalno, 81 odsto zemljanih radova je urađeno, a pripremamo se za početak izgradnje One&Only-ja”, kazao je Rasullu.

On smatra da u Azmont Investmentsu imaju mnogo razloga da budu zadovoljni.

“Pred nama je ambiciozan cilj i zajedno sa zaposlenima i partnerima dajemo i više od maksimuma kako bi smo ga dostigli”, poručio je Rasullu.

On je podsjetio da su partneri Azmont Investmentsa One&Only, Chenot, The Studio at Harrods for interior design, Pizzarotti & C. S.P.A, ali i crnogorska Vlada.

“Svi oni su zaista pravi partneri u ovom poslu i aktivno podržavaju ostvarenje naše vizije, a to je stvaranje Portonovi rizorta i promocija Crne Gore kao visokoluksuzne destinacije”, rekao je Rasullu.

Portonovi je, kako je naveo, veoma kompleksan projekat, koji ne može biti izgrađen za jedan dan.

“Razumijevanje tog procesa je jako važno, i mogu reći jedan od glavnih izazova sa kojim smo se susreli. U Crnoj Gori smo gotovo tri godine, i gledano kroz brojke, to je dug period. Kada radite na ovakvom projektu, to jeste dug period, ali ujedno i veoma kratak”, kazao je Rasullu.

On je dodao da su u Azmontu prethodni period iskoristili kako bi adekvatno isplanirali i na pravi način postavili osnovu za gradnju rizorta koji postavlja standard ne samo u regionu, već i globalno.

“Zaista smo srećni što imamo podršku Vlade i lokalnih vlasti, entuzijastičnih partnera i zaposlenih koji rade sa nama. Ovo je važan podsticaj za dalji rad, kao i prevazilaženje manjih izazova sa kojima se srijećete usput. Dijelimo isti cilj i radimo na njegovom postizanju”, rekao je Rasullu.

On smatra da se u razvojnim projektima tog tipa uvijek nailazi na neke izazove, bilo da se radi o zemljištu ili operativnim stvarima.

“U našoj prirodi je da uvijek gledamo naprijed i koristimo sve raspoložive resurse na najbolji mogući način”, naveo je Rasullu.

On smatra da je u prošloj (2015) godini na projektu Portonovi urađeno mnogo, a da se u ovoj (2016) godini očekuje još više.

“Nakon dugog i transparentnog procesa, kao investitor smo donijeli odluku i izabrali kompaniju Impresa Pizzarotti za glavnog izvođača radova na projektu Portonovi. Oni će kao kompanija koja ima veliko međunarodno iskustvo u izgradnji visokoluksuznih rezidencija, hotela i multifunkicionalnih projekata širom svijeta, unijeti novu dinamiku u godini pred nama”, saopštio je Rasullu.

On je dodao da kompaniju u narednom periodu očekuje mnogo građevinskih radova u susret prvom otvaranju koje je planirano za sezonu 2017.

“Pored izgradnje, mnogo posla imamo i u dijelu takozvanih finih radova, jer naš marketing i pozicioniranje takođe treba da počne. Cilj nam je da promovišemo i pozicioniramo Crnu Goru kao destinaciju, a njen dragulj, što Boka Kotorska jeste, predstavimo široj publici. Naš Portonovi je tek jedan, ali veoma dragocjen, dio ove slagalice”, kazao je Rasullu.

On je ocijenio da će ova (2016) godina biti veoma zanimljiva sa više aspekata i kroz druge planirane investicije, prije svega u razvoj ljudskih potencijala u Crnoj Gori, i da će donijeti dosta.

“U toj oblasti vidimo dosta potencijala, koristeći ekspertizu koju posjedujemo. Kako mi tako i naši partneri, želimo da doprinesemo daljem profesionalnom razvoju, jednom od ključnih faktora individualnog, ali i razvoja ekonomije generalno”, zaključio je Rasullu.

Izvor: MINA-business

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top