Axel Springer kupuje Business Insider | Ekonomist

Axel Springer kupuje Business Insider

Njemački izdavač Axel Springer namjerava da kupi američki portal Business Insider (BI) i to za sumu od pola milijarde evra, piše Bloomberg Business, pozivajući se na informacije sajta Re/Code.

Business Insider, koji je osnovan od strane bivšeg Wall Street analitičara Henry Blodgeta, u 2013.godini imao je prihod od 20 miliona dolara, dok je sljedeće godine on povećan za 70 odsto. Axel Springer je početkom godine predvodio grupu investitora koji su kupili manji deo akcija u BI za 25 miliona dolara, a nova akvizicija očekuje se u narednim nedjeljama.

Njemačka kompanija fokusira se poslednjih godina na onlajn medije, u julu su pokušali da kupe Financial Times, 2014. su napravili evropsku verziju sajta Polico.com, investirali u web magazin Ozy, a u istoj godini kupili su i 20 odsto akcija francuskog Qwanta. Godinu dana ranije lansirali su onlajn verziju najvećeg njemačkog časopisa Bild.

Nedavno su prodali svu svoju imovinu u medijima u Rusiji kako bi se povinovali novom zakonu.

Business Insider koji je osnovan 2007.godine ima međunarodna izdanja u Velikoj Britaniji, Australiji i Singapuru.

Izvor: BIZLife

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top