"Ave Maria Koljčević" u stečaju | Ekonomist

“Ave Maria Koljčević” u stečaju

Privredni sud donio je rješenje o uvođenju stečaja u podgoričko preduzeće Ave Maria Koljčević, na predlog Poreske uprave (PU), zbog duga od oko 648 hiljada eura, saznaju Vijesti.

Rješenje je donijeto na ročištu koje je održano u utorak u Privrednom sudu, a prvi sastanak Odbora povjerilaca je zakazan za 11. oktobar.

Ispitno ročište biće održano 14. novembra ove godine.

Prema posljednjim podacima Centralne banke, Ave Maria Koljčević je u blokadi na iznos od 7,63 miliona EUR, neprekidno osam godina i šest mjeseci.

PU je zahtjev za uvođenje stečaja u tom preduzeću podnijela 12. juna.

Preduzeće Ave Maria Koljčević je među najvećim poreskim dužnicima i na crnoj listi PU je od kada je lista počela da se objavljuje 2013. godine.

Osnivač ove firme 2002. godine bio je Pjetar Koljčević. On je “napustio” firmu u aprilu 2011. godine kada je već dvije godine bila u blokadi i počela da gomila milionski dug prema državi.

Kako je kasnije saopštio, on je tada firmu besplatno ustupio Milošu Živaljeviću, koji se od tada zvanično vodi kao vlasnik u Crnogorskom registru privrednih subjekata (CRPS).


 

Izvor: RTCG/Vijesti

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top