Autoput simbol prijateljstva i saradnje CG i Kine | Ekonomist

Autoput simbol prijateljstva i saradnje CG i Kine

Projekat izgradnje auto-puta Bar Boljare predstavlja put prijateljstva i saradnje koji vodi prosperitetu Crne Gore, kazao je u razgovoru za Dnevne novine regionalni direktor za Evropu i Latinsku Ameriku u kompaniji China road and Bridge corporation (CRBC) Gao Yuanhai.

On je Dnevnim novimama kazao da se auto-put Bar Boljare, koji gradi ta kineska kompanija, suočava sa kompleksnim zadacima, naročito kada je riječ o izgradnji konstrukcije.

“Duboko vjerujem da uz podršku Vlade Crne Gore možemo uspješno završiti projekat vijeka koji smatramo simbolom prijateljstva i saradnje”, istakao je Yuanhai, dodajući da je radove na auto-putu posljednji put obišao prošlog mjeseca i uvjerio se da je tim CRBC-a u potpunosti posvećen kvalitetu izvođenja radova, te da zaposleni rade predano kako bi projekat završili na vrijeme.

Prema njegovim tvrdnjama auto-put Bar Boljare već utiče na poboljšanje nacionalne ekonomije.

Odgovarajući na pitanje da li CRBC vidi potencijal za buduća investiranja u Crnu Goru, on ističe da su u kompaniji sigurni u napredak naše države, te da su spremni da učestvuju u poboljšanju crnogorske saobraćajne mreže i njenom interkontinetalnom povezivanju.

Zamjenik predsjednika CRBC-a Ye Chengyin je istakao da su u CRBC-iju zadovoljni kontinuiranom komunikacijom sa crnogorskom vladom i zajedničkom podrškom u implementaciji projekta.

“Vlada u Crnoj Gori poštuje ugovor. U svakom projektu ima uspona i padova, ali smo zadovoljni saradnjom”, kazao je Chengyin.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top