Audi uskoro predstavlja svoj najluksuzniji model | Ekonomist

Audi uskoro predstavlja svoj najluksuzniji model

I dok vrhunac luksuza kod Mercedesa nosi oznaku Maybach, u Audiju će tu ulogu preuzeti oznaka Horch.

A to legendarno ime krasiće najekskluzivniju izložbu Audija A8, i to za najviše dvije do tri godine, javlja Automotive News. To će značiti obilje luksuza, još više naprednih tehnologija, ali i W12 twin turbo motor.

Pritom se ne razmišlja o zasebnim modelima. Nimalo čudno s obzirom na loše Mercedesovo iskustvo s modelima Maybach 57 i 62.

Kompaniju punog imena “August Horch Automobilwerke GmbH” 1899. osnovao je August Horch, a sjedište je bio Zwickau. Horch doživljava debakl i nakon otkaza 1909. godine osniva novu kompaniju Audi, što je latinski prevod riječi horch. Horch je tokom 1920-ih i 1930-ih u Njemačkoj bio vrlo uspješan brend luksuznih automobila, a egzistirao je od 1932. godine kao dio Auto Union grupe, zajedno s Audijem, DKW-om i Wandererom. Marka je nestala 1940-ih, a zatim je tokom 1950-ih kratko oživjela u Istočnoj Njemačkoj.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top