Atina: Na priobalnom području centar za reciklažu | Ekonomist

Atina: Na priobalnom području centar za reciklažu

Nedavno privatizovana atinska priobalna zone proglasiće se opštinskom zemljom na kojoj će biti izgrađeno, umjesto ljetovališta, postrojenje za reciklažu otpada.

Grčko ministarstvo finansija objavilo je da je zemljište, koje je viđeno u planovima kupca kao luksuzno ljetovalište, “potrebno” da se nešto više od hektar zemljišta dodijeli opštinama u okruženju nekadašnjeg atinskog aerodroma.

Čitava zona, veličine 620 hektara, prodata je prošle godine grčkoj kompaniji za trgovinu nekretninama za cijenu od 915 miliona eura, istakla je zamjenica grčkog ministra finansija Nadija Valavani.

Kompanija namjerava da na tom terenu izgradi luksuzne rezidencije, komercijalne i rekreativne kapacitete, kao i park od 200 hektara.

Grčka ljevičarska vlada koja je na vlasti četiri mjeseca na početku je osporavala grčki privatizacioni program koji je inače zahtijevala grupa grčkih kreditora. Vlada je kasnije umekšala stav, ali je ostala ambivalentna spram ugovora koji se ticao bivšeg aerodroma.

Izvor: Beta
Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top