Asus predstavio čak 6 novih ZenFone 4 telefona | Ekonomist

Asus predstavio čak 6 novih ZenFone 4 telefona

Asus baš i nema običaj da svako malo predstavi novi uređaj, ali kad za to dođe vrijeme, izbaci ih nekoliko. Tako je prekjuče ispucao čak šest modela iz nove serije ZenFone 4 serije.

Asus ZenFone 4, dakle obični, bez prefiksa i sufiksa, dolazi sa 5,5-inlčni IPS 1080p ekranom. Ali čak i on dolazi u dvije varijante, tj. s različitim procesorima – Snapdragon-om 660, odnosno 630, a na raspolaganju je 4 ili 6 GB RAM-a, dok interna memorija ima kapacitet od 64 GB.

ZenFone 4 dolazi sa dvostrukom kamerom na poleđini. Primarna ima senzor od 12 megapiksela i f/1.8 otvor blende, a tu je PD autofokus te optička stabilizacija. Sekundarna kamera ima 8 MP senzor i f/2.0 otvor blende. Uređaj dolazi sa baterijom kapaciteta 3300 mAh, čitačem otisaka prstiju, USB-C ulazom i klasičnim 3.5 mm audio ulazom.

Drugi model je Asus ZenFone 4 Pro, koji je ujedno i top model. Ima isti ekran kao i prethodno navedeni, pokretan je Snapdragon-om 835 u kombinaciji sa 6 GB RAM-a, a dolazi u varijantama sa 64 i 128 GB interne memorije.

Za razliku od običnog ZenFonea 4, ovaj uređaj dolazi sa 12 i 16 MP kamerama na poleđini. Prvu karakteriše f/1.7 otvor blende, a drugo 50 mm sočivo koja osigurava 2x optički zoom. Pored PD, koristi i laserski autofokus. Naprijed se smjestila 8 MP selfie kamera sa f/1.9 otvorom blende. Baterija ima kapacitet od 3600 mAh.

Sljedeći model je Asus ZenFone Max. Ovaj uređaj takođe sadrži 5,5-inčni ekran, ali je pokretan Snapdragon-om 425, odnosno Snapdragon 430 procesorom u varijantama sa 2, 3 i 4 GB RAM-a, te 32 ili 64 GB interne memorije. Vidljivo je da ne cilja na one kojima su potrebne bijesne performanse, već se fokusira na štednju, budući da sadrži čak 5000 mAh bateriju. Na poleđini donosi dvostruku 13 MP kameru, od kojih jedna ima širokougaono 12 mm sočivo. Selfie kamera raspolaže sa senzorom od 8 megapiksela.

Dolazimo do četvrtog modela po redu, a on nosi naziv Asus ZenFone Max Pro. Radi se uređaju sličnih karakteristika kao ZenFone Max, ali za razliku od njega donosi 16 MP primarnu kameru nazad i istu takvu naprijed.

Peti model je Asus ZenFone 4 Selfie, koji naglasak daje na – prednju kameru. Uz isti procesor kao ZenFone Max, ovaj model donosi 4 GB RAM-a i 64 GB interne memorije. Zadnja kamera ima senzor od 16 megapiksela, dok se prednja sastoji od dva dijela. Jedan sa 20 MP senzorom i f/2.0 otvorom blende, te 31mm sočivom. Društvo ovoj čini dodatna sa 8MP 12 mm širokougaona kamera, a tu je i prednji LED blic. Baterija ima kapacitet od 3000 mAh.

I na kraju nam preostaje Asus ZenFone Selfie Pro. Ovaj model dolazi sa AMOLED ekranom istih dimenzija, a pokretan je Snapdragon-om 625, zajedno sa 3 ili 4 GB RAM-a, a sadrži 64 GB interne memorije. Naprijed donosi tzv. DuoPixel 24 MP kameru sa Sony-jevim IMX362 senzorom koji koristi Dual Pixel autofokus. U Asus-u navode da ovaj senzor prima dvostruko više svijetla od uobičajenih. Baterija ovog uređaja ima kapacitet od 3000 mAh.

Svi ostali detalji o ovim uređajima, uključujući cijene i dostupnost, biće objavljeni kasnije.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top