Asocijacija poslovnih žena na Globalnom samitu liderki | Ekonomist

Asocijacija poslovnih žena na Globalnom samitu liderki

Članice Asocijacije poslovnih žena Crne Gore učestvuju na Globalnom samitu žena liderki 2017, koji se održava u Skoplju, a čiji cilj je promocija ženskog liderstva i stvaranja razvojnih politika koji će pozitivno uticati na ekonomiju.

Događaj, koji završava u nedjelju, organizovao je Savez privrednih komora Makedonije, u partnerstvu sa Asocijacijom poslovnih žena Makedonije, i okupio je preko 300 žena liderki iz regiona i svijeta.

Asocijaciji poslovnih žena Crne Gore saopšteno je da je glavni zadatak Globalnog samita žena liderki 2017 pokretanje međunarodnog dijaloga u cilju promocije ženskog liderstva i stvaranja strateških razvojnih politika i mehanizama koji će pozitivno uticati na ekonomiju, uz poseban naglasak na ulogu žena na vodećim položajima u tim procesima.

“Tokom intenzivnog dvodnevnog dijaloga, liderke iz različitih oblasti društvenog života, politike, preduzetništva i diplomatije, koje su svojim dosadašnjim radom ostavile trag na nacionalnom, regionalnom i međunarodnom nivou, predstavile su svoj put do uspjeha, kao i izazove sa kojima su se suočavale na tom putu”, navodi se u saopštenju.

Predsjednik Aasocijacije Ljubica Kostić-Bukarica kazala je da ta Asocijacija intenzivno radi na unaprijeđenju poslovnog ambijenta za razvoj ženskog preduzetništva i prepoznatljiv je partner svim udruženjima poslovnih žena u regionu i šire.

“Smatram da smo posljednjih godina uspostavili dobru i jaku regionalnu mrežu poslovnih žena, ali bi trebalo da sarađujemo još više i ovakvi događaji su odlična prilika za to. Predstoji nam veliki rad i dosta izazova, ali u dobrom društvu ništa nije teško. Zajednički stvaramo budućnost za razvoj ženskog preduzetništva u čitavom regionu i radujemo se što možemo da prenesemo znanje, pružimo podršku i uspostavimo snažna parnerstva u ostvarivanju ovako važnog cilja”, ocijenila je Kostić-Bukarica.

U crnogorskoj delegaciji su i savjetnik u Birou za ekonomsku saradnju i podršku biznis zajednici Glavnog grada Podgorice, Jovana Vlaisavljević, vlasnik firme Olivmont iz Bara Mirjana Babić i vlasnik agencije Spin iz Podgorice Branka Vuksanović.

„Podršku odlasku članica Asocijacije poslovnih žena Crne Gore u Skoplje pružio je Biro za ekonomsku saradnju i podršku biznis zajednici Glavnog grada, sa kojim Asocijacija ima potpisan sporazum o saradnji i uspješno sprovodi projekat Biznis savjetovalište za žene i mlade“, zaključuje se u saopštenju.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top