Asad: Oslobodićemo svaki pedalj Sirije | Ekonomist

Asad: Oslobodićemo svaki pedalj Sirije

Sirijski predsjednik Bašar al Asad izjavio je da jedino sirijska država može da zaštiti grupe na sjeveru zemlje i poručio da će vojska osloboditi svaki pedalj Sirije od stranih trupa.

– Svaki pedalj Sirije biće oslobođen, a svaki uljez je neprijatelj – rekao je Asad u obraćanju prenošenom preko televizije.

Američka agencija AP napominje da on nije tom prilikom pomenuo najavljeno povlačenje 2.000 američkih vojnika sa sjevera Sirije, ali da je rekao da niko ne bi trebalo da se kladi na zaštitu od Amerikanaca.

Agencija navodi da je djelovalo da se to odnosi na kurdske borce, koji su saveznici SAD, na sjeveru zemlje, a koji strahuju od turskog napada nakon povlačenja američkih vojnika sa sjeveroistoka Sirije.

Asad je nagovijestio da su SAD prodale svoje kurdske partnere i poručio da će se sirijska vojska vratiti u tu oblast nakon povlačenja američkih vojnika.

– Onim grupama koje se klade na Amerikance, kažemo da vas Amerkanci neće zaštititi – rekao je Asad i poručio da će ih Amerikanci strpati u džepove kako bi im poslužili kao sredstvo za trampu što su, kako tvrdi, već počeli da rade.

– Niko vas neće zaštititi osim vaše države – naglasio je Asad, a prenosi Rojters.

On je pozvao izbjeglice širom svijeta da se vrate u Siriju.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top