Arianna Huffington daje odličan odgovor Zašto 3 od 4 startupa propadne | Ekonomist

Arianna Huffington daje odličan odgovor Zašto 3 od 4 startupa propadne

Arianna Huffington, osnivačica Huffington Post-a, želi da prestanete da više pažnje posvećujete vašem pametnom telefonu nego sopstvenom tijelu. “Osnaživanje sebe i stavljanje sopstvenog bića na prvo mjesto nije sebično, nego mudro,” rekla je publici koju su činili preduzetnici i vlasnici malih biznisa na samitu “American Made Awards” u Njujorku.

Dvije godine nakon što je osnovala Huffington Post, 2007. godine, kolapsirala je zbog iscrljenosti i nespavanja, a kao posljedica toga slomila je jagodičnu kost, piše Business Insider. Ova nezgoda dovela je ovu bogatašicu do toga da shvati koji je njen prioritet u životu, i započne rat protiv kulture opsednute tehnologijom.

“Kladim se da svako u ovoj prostoriji tačno zna koliko mu je prazna baterija,” rekla je i dodala: “I sigurno potajno mjerkate mjesto gde ćete je kasnije napuniti.”

Huffington ubedljivo tvrdi da više spavanja jeste najvažnija stvar koju preduzetnici mogu da urade za svoj startup. “Postoji iluzija da su sagorijevanje na poslu i manjak sna put do uspeha. Ali, činjenica je da tri od četiri startupa propadne. Vidite li povezanost?” objasnila je.

“Isključite sve uređaje 30 minuta pre nego što odete na spavanje, i polako ih izbacujte iz svoje spavaće sobe,” rekla je Huffington i dodala: “Ako su vam uređaju nadohvat ruke, lakše padate u iskušenje da provjeravate mejlove usred noći. Kada se probudite, neka vam bude navika da ne posezate za uređajem.” Ona dozvoljava sebi da ujutru misli na sve stvari na kojima je zahvalna što ima u životu. Ovakav koncept njenog jutarnjeg rituala pokazuje da ono što želite od sebe treba uvijek da bude važnije od toga šta svijet želi od vas.

“Pravila sam kardinalne greške u Huffingtonu kada sam bila umorna. Želela sam samo da precrtam nešto sa svoje liste, a ingorisala sam važne signale,” priznala je Arianna. “Kada sam neispavana, razdražljivija sam i olako odbacujem izazove.”

Izvor: BIZLife

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top