Arapin zainteresovan za ulaganja u CG | Ekonomist

Arapin zainteresovan za ulaganja u CG

 Čelni ljudi Damaka (DAMAC Properties), najvećeg graditelja luksuznih nekretnina u Dubaiju, dolaze danas u Podgoricu da razmotre potencijale za investiranje u našoj državi, saznaje Pobjeda.

Njihovu posjetu organizuje Kolijers Crna Gora, a danas će se sastati sa premijerom Duškom Markovićem i njegovim prethodnikom i predsjednikom DPS-a Milom Đukanovićem.

U jednodnevnu posjetu dolaze Husain Sajvani, predsjednik i vlasnik Damak kompanije, Vael Al-Lavati, stariji potpredsjednik za razvoj projekata i Daniš Najar, direktor korporativnih finansija.

Predstavnici Damaka do sada su dva puta bili u Hrvatskoj, gdje takođe ispituju poslovnu klimu za ulaganja.
Kompanija sarađuje sa Investment korporejšn Dubai, vlasnikom Porta Montenegro. Poslovni su partneri sa kompanijom aktuelnog američkog predsjednika Donalda Trampa, sa Versaćeom, Paramont hotels i resorts, Fendi, Tajger vuds dizajnom i Bugatijem. Damak propertiz je osnovan 2002. godine kao graditelj luksuznih nekretnina u Dubaiju.

Husain Sajvani je četvrti najbogatili Arapin prema Forbsovoj listi. Njegovo bogatstvo iznosi 4,3 milijarde dolara, a sa kompanijom Damak propertiz razvio je dio Dubaija koji do tada nije bio u fokusu investitora, pa je luksuzne nekretnine uglavnom prodavao strancima. U urbanu legendu je ušao kad je uspio da sve prostore u zgradi od 38 spratova proda za manje od pola godine i to prije nego je uopšte krenuo sa izgradnjom.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top