Arapi troše 80 € po osobi, dobrodošli u BG | Ekonomist

Arapi troše 80 € po osobi, dobrodošli u BG

Predstavnici Grada Beograda i Turističke organizacije Srbije predstavili su u Abu Dabiju turističku ponudu i potencijal grada i zemlje turističkim radnicima UAE.

Sa delegacijom arapske turističke industrije, koju je sačinjavalo 12 predstavnika hotela i receptivnih agencija, održani su bilateralni sastanci, kako bi što veći broj arapskih agencija uvrstio Beograd i Srbiju u svoju turističku ponudu.

“Sa dva leta dnevno iz Abu Dabija ka Beogradu i četiri puta nedeljno iz Dubaija, i bez potrebe izdavanja vize, Beograd sa okolinom predstavlja veoma atraktivnu destinaciju koja ima šta da ponudi tokom cele godine”, navodi se u saopštenju.

Karakteristika putnika iz tog dela sveta je da putuju u manjim grupama, sa dosta članova porodice, da predstavljaju klijente visoke platežne moći, odsjedaju u hotelima sa četiri do pet plus zvjezdica i ostaju i po više nedelja na destinaciji.

“O tome koliko su dragoceni kao posetioci, dovoljno govori i podatak da troše preko 80 evra dnevno po osobi. Takođe, spadaju u obožavaoce prirode, čime cijela okolina Beograda postaje vrlo zanimljiva za dnevne izlete do 120 kilometara”, rekla je nakon sastanka Tijana Maljković, gradska sekretarka za privredu.

Turistički poslenici UAR-a pokazali su interesovanje i za lov, investicije u proizvodnoj industriji i kupovinu nekretnina pored rijeka.

Kako su prošle godine bili zemlja partner, Abu Dabi se, prema riječima njihovih turističkih predstavnika, već intenzivno priprema za Beogradski sajam turizma u želji da poveća interesovanje i broj turista iz ovog regiona.

U okviru prezentacije premijerno je pušten i novi film TOS-a o Dunavu, a tom prilikom predstavio se i KUD “Lola” sa nekoliko interpretacija.

Tokom susreta razgovaralo se i o projektu “Beograd na vodi”, dogovorena je i posebna saradnja između turističkih zajednica dvije zemlje, kao i dolazak velikog broja arapskih novinara u funkciji medijske kampanje radi promovisanja Beograda i Srbije.

IZVOR: TANJUG

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top