Appleov glavni konkurent s istoka priprema Windows 10 tablet | Ekonomist

Appleov glavni konkurent s istoka priprema Windows 10 tablet

Vjerujući navodnima kineskog analitičara Pana Jiutanga, Xiaomi bi u trećem kvartalu ove godine mogao predstaviti novi Mi Pad tablet.

Nova verzija ovog popularnog tableta bi se od prošlogodišnjeg modela trebala razlikovati u operativnom sistemu pa bi tako umjesto Androida trebala “vrtjeti” Microsoftov Windows 10 operativni sistem. U njegovim navodima ne spominje se radi li se o punoj verziji Windowsa ili pak onoj Mobile verziji, no za vjerovati je kako će se koristiti puna verzija s obzirom na to da iz Microsofta preporučuju korištenje cijele verzije na svim tabletima od 8 inča ili više. Što se tiče specifikacija, špekulira se o IPS zaslonu od 7.9 inča rezolucije 2048 x 1536 piksela, NVIDIA Kepler procesoru, 2 GB radne te 16 GB interne memorije, a tu je i podrška za nadogradnju putem microSD kartice (do 128 GB).

Xiaomi je za 16. avgusta zakazao event na kojem će predstaviti MIUI, njihovu modifikovanu verziju Androida, pa je vrlo lako moguće kako će ovaj tablet imati premijeru isti dan.

Izvor Zimo

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top