Apple Watch za poslovne ljude | Ekonomist

Apple Watch za poslovne ljude

Većina aplikacija vezanih za produktivnost, dostupnih na Apple Watchu, neće vas oboriti s nogu, barem za sad. Najbolje ideje se, naime, rađaju pošto programeri provedu neko vrijeme na novoj platformi, dovoljno dugo da im se javi onaj ‘eureka’ trenutak. Stoga aplikacijama raspoloživima na Apple Watchu treba pristupiti s realističnim očekivanjima. Ipak, i trenutno se vrlo lako oduševiti nekim aplikacijama. Donosimo one koje će vam pomoći u obavljanju svakodnevnih radnih zadataka:

Prezentacije

Ekstenzija Keynote prezentacijskog softvera za Apple Watch je skromna, ali i dalje korisna. Aplikacija vam dopušta da putem pametnog sata upravljate izmjenama slajdova. Ukoliko preferirate PowerPoint, takođe postoji slična aplikacija.

Komunikacija s kolegama

Jedna riječ – Slack. Ova chat aplikacija polako mijenja način na koji komuniciramo s kolegama. Ekstenzija za Apple Watch funkcioniše jednostavno, tj. služi kao alert da neko pokušava da komunicira s vama. Možete odgovoriti direktnom kratkom porukom, pomoću emoikonice, ili možete izdiktirati odgovor pomoću mikrofona ugrađenog u pametni sat. Konkurentska chat aplikacija Hall funkcioniše nešto kompleksnije, zajedno s Ciscovom WebEx aplikacijom za konferencije.

Pomoć za freelancere

Freelancerima koji obavljaju nekoliko projekata istovremeno, dobro upravljanje vremenom je ključno. Hours Time Tracking aplikacija omogućava upravo to. Otvaranje verzije te aplikacije za Apple Watch vam pruža uvid u listu zadataka u sklopu svakog projekta, zajedno sa zadatim rokovima za obavljanje svakog. Aplikacija Invoice2Go, pak, omogućava direktno slanje satnice poslodavcima.

Izvor: Lider/Bloomberg
Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top