Apple razmatra jeftiniju varijantu MacBooka Aira | Ekonomist

Apple razmatra jeftiniju varijantu MacBooka Aira

KGI-jev analitičar Ming-Chi Kuo još jednom donosi svoja predviđanja što se tiče budućih proizvoda kompanije iz Cupertina.

Ovaj put Kuo predviđa kako Apple razmišlja o predstavljanju novog 13-inčnog MacBook Air prijenosnog računara koji bi bilo nešto jeftiniji u odnosu na prošle inaročito u odnosu na aktuelni model koji se prodaje po cijeni od 999 američkih dolara. Novi prenosnik trebalo bi da se na tržištu pojavi tokom drugog kvartala ove godine.

Sličnu strategiju Apple navodno namjerava da primijeni i na tržištu pametnih telefona, gdje će u septembru između ostalog biti ponuđena i jeftinija varijanta iPhone X-a nove generacije, s 6,1-inčnim LCD zaslonom, Face ID-jem i Animoji animiranim emoji sličicama, ali bez nekih funkcija kao što je na primjer 3D Touch.

Glavna namjera je, čini se, nagovoriti Appleove korisnike da konačno krenu s procesom nadogradnje svojih starijih uređaja.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top