Apple prošle godine zaposlio 11.000 žena

Apple prošle godine zaposlio 11.000 žena

Među zaposlenima u američkoj kompaniji Apple, 69 posto čine muškarci, iako je taj tehnloško gigant prošle godine zaposlio 11.000 žena, što predstavlja rast od 65 odsto u odnosu na 2013. godinu.

Izvršni direktor Applea Tim Cook kazao da ostaje mnogo toga da se napravi u pogledu rodne ravnopravnosti i raznolikosti među zaposlenima.

Iako žene učestvuju sa 35 odsto među novozaposlenima na svjetskom nivou, one i dalje čine samo 31 odsto svih zaposlenih, dok je muškaraca 69 procenata, pokazali su podaci te kompanije iz juna ove godine.

Žene u Appleu zauzimaju samo 22 odsto mjesta kvalifikovanih tehničara. Krajem juna prošle godine, proporcija je takođe bila 70 posto muškaraca i 30 posto žena među zaposlenima, što ukazuje na skroman napredak u tom pogledu.

Iako je procenat žena mali, ne treba zaboraviti da upravo žena ima najveću platu u Appleu, i to Angela Ahrendts, na čelu Apple storea.

Izvor: SEEbiz

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top