Apple planira najveću investiciju u Evropi

Apple planira najveću investiciju u Evropi

Američka kompanija Apple u svojoj objavi za medije otkrila je kako planira da uloži 1,9 milijardi dolara u izgradnju dva informativna centra koja bi za rad isključivo koristila obnovljive izvore energije te bi generisala na stotine novih radnih mjesta, piše Reuters.

Informativni centri trebali bi se izgraditi u Irskoj i Danskoj i to zbog Appleovih online usluga. To uključuje usluge iTunes Store, App Store, iMessage, Maps i Siri koji služili evropskim korisnicima.

Investicija bi trebala biti podjednako raspodijeljena po zemljama a početak njihovog operativnog rada bio bi u 2017. godini.

Predsjednik uprave Tim Cook naglasio je kako će to biti najveća Appleova investicija u Evropi do danas.

„Presrećni smo činjenicom da ćemo proširiti naše poslovanje na Evropu, generisati na stotine novih radnih mjesta a da pritom koristimo najnaprednija ekološka dostignuća“, rekao je Cook.

Centar u Irskoj biće smješten na zapadnoj obali u gradiću Atenriju dok će zapadna Danska, tačnije Viborg, biti novi dom Appleovog informativnog centra.

 

Izvor: Poslovni dnevnik
Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top