Apple-ov macOS High Sierra stiže 25. septembra

Kompanija Apple je najavila High Sierru, najnoviju verziju macOS-a, još u junu na WWDC-u, a beta verzija se testira već mjesecima. Sada je napokon spremna finalna verzija, koja će biti dostupna od 25. septembra.

High Sierra je potpuno besplatna i kompatibilna gotovo sa svakim Mac-om napravljenim 2009. godine i kasnije. Ali, novi OS bi mogao da ima problema sa kompatibilnošću starijih aplikacija. Primjera radi, stare verzije Apple-ovih sopstvenih programa Final Cut i Logic nisu kompatibilne.

Novi OS će omogućiti više prostora na Mac-u, ubrzati izvršavanje određenih zadataka, backup će biti lakši, a omogućiće se podrška eksternog GPU-a i VR uređaja. Ovo je prvi put da će Mac dobiti VR podršku te da će biti kompatibilan sa SteamVR i HTC Vive VR headsetom. Novi HEVC video kodek če učiniti video manjim.

High Sierra donosi poboljšane aplikacije kao što su Photos, Safari, Mail, Notes, Siri i Sporlight. Na primjer, automatsko pokretanje videa u Safariju će se moći blokirati u podešavanjima.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top