Apple otima inženjere ? | Ekonomist

Apple otima inženjere ?

Mission Motorcycles je kompanija, koja je proglasila bankrot prošlog mjeseca. Njihov plan je bio baziran na proizvodnji električnih dvotočkaša. Sve je išlo kao po loju dok se, po njihovim riječima, u igru nije umiješao Apple

Mission Motorcycles nije uspio doći do zarade, vrata pogona su zatvorena. Glavni i odgovorni čovjek, Derek Kaufman, Rojtersu je rekao da je krivac i kompanija Apple, jer su u ključnim fazama razvoja električnih motora praktično oteli glavne inženjere. “Imali smo sjajnu grupu inženjera. Apple je to znao. Željeli su ih. Došli su i uzeli ih.”, izjavio je Kaufman.

I Tesla se ranije oglasila sa sličnim konotacijama na račun Apple-a. Izvršni direktor, Elon Musk, rekao je da Apple angažuje radnu snagu koju oni otpuste.

Slučajnost ili ne, u Apple-u se nešto kuva. Prema nekim navodima, angažovali su još stručnjaka iz poznatih automobilskih kuća. Finale priče je da ostaje žal za Mission Motorcycles. Kompanija je razvila nekoliko zgodnih električnih motora sa sjajnim performansama. Nažalost i pored optužbi na račun Apple-a, imali su problema i sa investitorima, a proizvodnja je odlagana nekoliko puta.

Izvor:cdm

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top