Apple nastavlja Azijsku ekspanziju | Ekonomist

Apple nastavlja Azijsku ekspanziju

Apple je nastavio da širi svoj maloprodajni lanac u Aziji nakon što je iPhone proizvođač otvorio svoju prvu prodavnicu na Tajvanu.

Apple Store se nalazi u Tajpeju 101, u samom centru u ogromnom neboderu. Zapošljava početnu radnu snagu od 130 zaposlenih. Pored prodaje proizvoda u ponudi je i servis, Apple Taipei 101 prodavnica ima za cilj da bude mjesto za zajednicu i učenje.  Apple je rekao da će korisnicima omogućiti pristup svojim programima “Today at Apple“ koji pokrivaju teme poput fotografije i videa, umjetnosti, dizajna, muzike i kodiranja.

Kao i u drugim djelovima Azije, Apple-ovi kupci na Tajvanu do sada su morali da se oslone na Apple-ov web sajt ili na prodajne posrednike za kupovinu proizvoda i rukovanje opcijama popravki. To je uprkos činjenici da su mnogi Apple-ov klučni proizvodni partneri, uključujući Foxconn, imaju sjedište na Tajvanu, ali upravljaju svojim fabrikama u Kini.

Tačni procenti nisu jasni, ali Apple je dosljedno među prvih pet prodavača pametnih telefona na Tajvanu sa više od 15 procenata tržišta.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top