Apple ipak vratio vrijednosti svojih akcija | Ekonomist

Apple ipak vratio vrijednosti svojih akcija

Berzansko trgovanje moglo je za akcije Epla u ponedjeljak da bude fatalno, jer je na početku izgubila više od desetine vrijednosti.

Kompanija je na početku trgovanja na Nasdaku izgubila 13 odsto vrijednosti, kao i sve ostale američke kompanije koje su jače izložene kineskom tržištu.

Do podne, akcija je počela da se oporavlja i porasla je 0,6 odsto na 106.36 dolara , što inače ne bi bio poseban rezultat, ali u ludom danu kakav je bio ponedjeljak, dokazano je povjerenje investitora u Epl.

S obzirom na nivo straha ulagača na američkom tržištu od situacije u Kini , Epl je kao kompanija kojoj je Kina drugo najveće tržište iza SAD-a mogao da doživi katastrofu na berzi .

Priča se da je to spriječio lično glavni izvršni direktor Tim Kuk koji je voditelju vijesti na finansijskom TV kanalu CNBC Džimu Crameru, poslao mail sa brojkama o snažnom rastu Epla u Kini.

Izvor: Tanjug,
Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top