Apple i Samsung udružuju snage | Ekonomist

Apple i Samsung udružuju snage

Tehnološki giganti Apple i Samsung udružili su snage kako bi proizveli univerzalnu elektronsku SIM karticu, piše Financial Times.

Kada je Apple pustio u prodaju najnoviju verziju iPada jedna od važnih karakteristika koja je privukla pažnju, bila je Apple SIM kartica.

Radi se o SIM kartici koja je omogućavala korisnicima da biraju pružaoce usluga i mijenjaju ih kada god požele. Ali, problem je bio što je Apple SIM kartica bila nekompatibilna s većinom operatera.

Nove informacije koje donosi Financial Times govore da su Apple i Samsung udružili snage kako bi proizveli univerzalnu elektronsku SIM karticu.

Ova nova generacija SIM kartice omogućila bi korisnicima da prestanu korisititi postojeće kartice i umjesto njih koriste digitalne koje bi im omogućavale da mijenjaju operatere po želji.

Razgovori Applea i Samsunga s teleoperaterima su u poodmakloj fazi. U njih su uključeni neki od najvećih svjetskih kompanija poput AT&T, Deutsche Telekom, Orange, Vodafone, Hutchison Whampoa, Etisalat i Telefónica.

Većina operatera još uvijek koristi stare SIM kartice, pa zbog toga još uvijek nema definisanog roka za uvođenje e-SIM kartice, ali pretpostavlja se da bi se to najranije moglo dogoditi već sledeće godine, prenosi androidheadlines.com.

Izvor: SEEbiz

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top