Apple i BMW rade zajedno na električnom automobilu | Ekonomist

Apple i BMW rade zajedno na električnom automobilu

 Ako je vjerovati njemačkoj stranici Manager Magazin, Apple pregovara s BMW-om oko korištenja BMW-ovog i3 električnog vozila koje bi trebalo da predstavlja bazu za projekt električnog automobila na kojem Apple radi.

Tim Cook se, zajedno s ostalim Appleovim direktorima, nedavno našao s BMW-ovim direktorima u Njemačkoj. Posjetili su proizvodni pogon za i3.

Podsjećamo, Wall Street Journal je ranije ove godine objavio priču o tome kako je Apple zaposlio stotine ljudi koji rade na razvoju električnog automobila imena Titan. Nekoliko Appleovih radnika je izjavilo kako rade na nečem što će prodrmati Teslu. Elon Musk je nedavno javno komentarisao da izvršni direktor Applea, Tim Cook, vrbuje zaposlene Tesle. Kompanija je zaposlila Paula Furgalea, jednog od najpoznatijih stručnjaka za samovozeće automobile, a nedavno im se pridružio i Doug Betts, koji je u Apple prešao iz Fiat Chrysler Automobilesa.

Izvor:
Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top