Apple dovršio preuzimanje Shazama | Ekonomist

Apple dovršio preuzimanje Shazama

Apple je ovih dana dovršio preuzimanje Shazama.

Preuzimanje Shazama Apple je bio najavio još u decembru, za preuzimanje aplikacije i pripadajućeg Shazamovog developerskog tima kompanija iz Cupertina izdvojila je 400 miliona američkih dolara. No akvizicija nije dovršena sve do sada jer se čekalo na službeno odobrenje antitrustovskih regulatora Evropske unije (Shazam je pokrenut u Velikoj Britaniji).

Odobrenje je konačno stiglo ovog mjeseca te je sad Shazam i službeno u Appleovim rukama. Mnogi aktualni korisnici Shazama izrazili su zabrinutost što se tiče budućnosti same platforme pod Appleovim vođstvom.

Apple je povodom službenog okončanja preuzimanja Shazama umirio korisnike objavivši podatak kako Shazam namjerava da pretvori u plikaciju bez reklama koja će biti dostupna kako za iOS tako i za Android uređaje.

Prema Appleu, Shazam je u cijelom svijetu preuzet preko milijardu puta i svakoga se dana upotrebljava više 20 miliona puta.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top