Apartmani u Crmnici skuplji nego na primorju | Ekonomist

Apartmani u Crmnici skuplji nego na primorju

Sezona u Crmnici i u Virpazaru na Skadarskom jezeru počela je ranije nego na pjeni od mora,a  razloga za zadovoljstvo imaju i Crmničani.

Apartmani u privatnom smještaju u Crmnici se izdaju u prosjeku oko 50 eura za dvije osobe, a interesovanje gostiju za seoski turizam je veliko što potvrđuje visok stepen unaprijed rezervisanih smještajnih kapaciteta u ovom kraju.

Agroturizam uz sadržajnost Skadarskog jezera, bogatu floru i faunu, istorijske spomenike i vjerske objekte iz godine u godine privlače sve više turista koji su uglavnom ovaj dio Crne Gore prvi put vidjeli kroz izletnički program, ali se i vraćaju te u ovom kraju provode produžene vikende pa čak i duže vremena odmaraju.

Direktorka Nacionalne turističke organizacije Željka Radak Kukavičić kaže za Jedro.me da prve organizovane grupe turiste dolaze ove sedmice u Crnu Goru.

– U njihovom programu su Virpazar i Skadarsko jezero. Kvalitet domaćih proizvoda iz godine u godinu je sve bolji i sigurna sam da ćemo nastavljati taj trend. Na nama je obaveza, kao i na lokalnoj turističkoj organizaciji da dodatno promovišemo naše autentične proizvode. Ova godina će biti godina posvećena hrani i imati za cilj upravo da se obezbjedi veća zastupljenost domaćih proizvoda u sektoru crnogorskog ugostiteljstva – kazala je Radak Kukavičić dodajući da ruralni dio barske opštine ima ogromni potencijal.

Kako kaže, sezona u Virpazaru skoro traje cijele godine.

– Ankete pokazuje visok stepen zadovoljstva gostiju koji posjete ovo mjesto. Sigurna sam da ćemo zajedno učiniti da ponuda ovog kraja bude još kvalitetnija, raznovrsnija i drugačija, da će uz ono što nam je priroda podarila, Nacionalni park, i agroturizam biti velik motiv dolaska turista – zaključila je direktorka NTO.

Osim prirodnih ljepota, odlične hrane, turisti se mogu baviti i raznim aktivnostima. Zbog raznovrsnog biljnog i životinkskog svijeta, krstarenja Skadarskim jezerom predstavljaju pravo uživanje.

Bujna vegetacija Skadarskog jezera, najvećeg na Balkanu, čini ga drugačijim. Obala mu je živopisna i obiluje poluostrvima i zalivima, a jezero je puno lokvanja i trske, što doprinosi posebnom ugođaju koji upotpunjuje posmatranje ptica.

Za bicikliste postoji sedam biciklističkih staza, od kojih je pet staza za klasični, a dvije su za planinski biciklizam, dok su ljubiteljima šetnje kroz prirodu na raspolaganju pješačke staze.

________________________________________________________________________________

Izvor: Jedro Bar

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top