Anderson: Moramo Asanžu da spasimo život

Glumica Pamela Anderson pozvala je danas na “spasavanje života” osnivača Vikiliksa Džulijana Ansanža kojeg je posjetila u zatvoru Belmarš, na jugoistoku Londona.)

– Moramo da mu spasimo život – rekla je glumica koja podržava 47-godišnjeg Australijanca.

Pamela Anderson je takođe posjetila Asanža dok je bio u ambasadi Ekvadora u Londonu, gdje se 2012. sklonio kako bi izbjegao da bude izručen Švedskoj zbog optužbe za seksualni napad, koja je u međuvremenu odbačena.

Londonska policija ga je 11. aprila uhapsila na osnovu naloga SAD za njegovo izručenje i zbog kršenja uslova kaucije u Velikoj Britaniji. Ekvador je prethodno oduzeo azilantski status Asanžu, navodeći kao razlog njegova kršenja međunarodnih konvencija i dnevnih protokola.

– Veoma je teško vidjeti Džulijana ovdje – rekla je glumica novinarima ispred zatvora, i dodala da Asanž ne zaslužuje da bude zatvoren, jer je nevin i nije počinio nasilje.

– Moramo da nastavimo da se borim jer je to nepravda. On se toliko žrtvovao da bi se saznala istina – rekla je glumica.

SAD traže Asanža zbog objavljivanja desetina hiljada tajnih vladinih dokumenata putem Vikiliksa.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top