Amerika se jedina nije obavezala na Pariski sporazum o klimi | Ekonomist

Amerika se jedina nije obavezala na Pariski sporazum o klimi

Sjedinjene Američke Države su odbile da potpišu zajedničko saopštenje Grupe 7 (G7) o klimatskim promjenama i planovima za finansiranje održivog razvoja.

To se navodi u saopštenju ministara za zaštitu životne sredine iz G7.

Sjedinjene Države su saopštile da je nepotpisivanje saopštenja kolega iz G7, među kojima su Italija, Kanada, Japan, Francuska, Britanija i Njemačka, zapravo odraz nedavno izrečenog “stava SAD o povlačenju i hitnom prekidu implementacije Pariskog sporazuma za borbu protiv klimatskih promjena”, prenosi agencija Rojters.

“SAD će nastaviti da sarađuju sa ključnim međunarodnim partnerima na način koji je u skladu sa našim domaćim prioritetima”, dodaje se u saopštenju SAD.

Američki predsjednik Donald Tramp je ranije ovog mjeseca najavio povlačenje SAD iz Pariskog sporazuma, jer učešće u tom sporazumu, prema njegovim riječima, ugrožava ekonomiju, uništava radna mjesta i slabi državni suverenitet.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top