Američke kompanije “Uber” i “John Deere” žele da ulažu u srpsku privredu | Ekonomist

Američke kompanije “Uber” i “John Deere” žele da ulažu u srpsku privredu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Vašingtonu sa predstavnicima američkih kompanija, a “Uber” je izrazio želju da uđe na srpsko tržište.

Šefu srpske države priređen je radni doručak na Kapitol hilu sa Poslovnim savjetom za međunarodno razumijevanje (Busines council for international undestanding), koji okuplja oko 200 kompanija, zainteresovanih za ulaganja u različite sektore privrede.

Kompanija “Uber” je na sastanku izrazila interesovanje za ulazak na srpsko tržište i ulaganja u sektor turizma, dok je kompanija “John Deere” pokazala interesovanje za infrastrukturne projekte u Srbiji.

Na sastanak sa Vučićem došli su predstavnici različitih kompanija, među kojima su “Cisco”, “Coca-Cola”, “Uber”, “Rio Tinto”, “Behtel”, “General Electric”, NCR, “Motorola”, “Freeport”, “XCube”, i druge firme iz oblasti rudarstva, građevinarstva.

 

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top